سرنوشت تلخ یك قلاده پلنگ جوان در مازندران
پرشین رز: ساری - یك قلاده پلنگ نر جوانی كه اردیبهشت ماه سال جاری بعد از نجات از تله گرازگیر كشاورزان در مازندران با نشانه گذاری در زیستگاهش رها شده بود، با تیر خلاص یك دامدار از پای درآمد.
به گزارش پرشین رز به نقل از ایرنا، راز مرگ این پلنگ جوان بعد از آن فاش شد كه گرنبند ردیاب ماهواره ایش توسط اهالی روستای ' سیكا ' شهرستان نكاء در شرق مازندران پیدا و تحویل محیط زیست زیست شد.
طبق گزارش اولیه ردیاب ماهواره ای، پلنگ زخمی بعد از تیمارداری و رهاسازی حدود 40 كیلومتر در جنگل منطقه ' سنه كوه ' شهرستان میاندرود در شرق مازندران تردد داشت ولی بعد از آن به علت نامعلومی گزارشی از ردیاب به محیط زیست مخابره نشد.
در سال جاری چهار قلاده پلنگ و خرس در خارج از قلمرو طبیعی خود برای یافتن غذا در تله سیمی گراز گیر كشاورزان گرفتار و سه قلاده از این حیوانات تلف شدند.
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران اظهار داشت كه پلنگ نری كه سرنوشتش اكنون مشخص شده حدود 5 ساله بود و اردیبهشت ماه سال جاری بعد از نجات از تله سیمی گرازگیر كشاورزان میاندرود در 10 كیلومتری شرق ساری، بعد از تیمارداری در منطقه جنگلی و كوهستانی سنه كوه در همین منطقه رها شده بود.
كوروس ربیعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: با پیدا شدن گرنبند ردیاب پلنگ نر از جانب یكی از ساكنان روستایی شهرستان نكاء و تحویل آن به محیط زیست، راز تلف شدن این حیوان كمیاب به دست یكی از دامداران منطقه فاش شد.
وی توضیح داد: در منطقه ای كه گردنبند پیدا شده بود، استخوان جمجمه پلنگ هم توسط كارشناسان محیط زیست پیدا شد و این نشانه ها پایانی بود بر زندگی این حیوان كمیاب جنگل های ایران كه به دست یكی از دامداران منطقه به احتمال به بهانه حفاظت از دامش كشته شد.
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران اضافه كرد: این دامدار پلنگ كش شناسایی و بزودی از جانب محیط زیست برای بازجویی و یافتن سرنخ های جدید از مرپ پلنگ احضار می گردد.
ربیعی حضور دامداران غیرمجاز را در جنگل های مازندران تهدید اصلی برای زیست حیوانی بویژه حیوانات گوشتخوار دانست و اظهار داشت كه این افارد با این حال كه خودشان به زیستگاه و قلمرو حیوانات تجاوز كرده اند، اما به بهانه حفاظت از دامشان این جانوران را از پای در می آورند.
براساس مصوبه شورای عالی محیط زیست در سال 93 جریمه كشتن هر قلاده پلنگ 800 میلیون ریال و یوزپلنگ هم یك میلیارد ریال تعیین شد.
در سال جاری این سومین قلاده از حدود 100 قلاده پلنگ جنگل های مازندران است كه براثر شكار از بین می رود و تابحال پای هیچ یك از این شكارچیان غیرمجاز به محكمه باز نشده است.
حفاظت از محیط زیست تنها امسال سبب زخمی شدن دستكم چهار محیط بان شد.
محیط بابان مازندران در9 ماهه سال جاری حدود یك هزار قبضه سلاح شكاری را از شكارچیان توقیف كردند.
خبرنگار: حسین فلاحتی ** انتشار دهنده: حسن فلاحتی
6982/1654
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب