خانه تكانی سبز

خانه تكانی سبز پرشین رز: تهران - مدیر كل دفتر پایش و فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: با عنایت به محدودیت منابع آب و آلودگی هایی كه مصرف بی رویه شوینده های شیمیایی بر محیط زیست وارد می كند، لازم است خانه تكانی ما بیش از پیش با ملاحظه مسائل زیست محیطی بخصوص جلوگیری از هدررفت و اتلاف آب باشد.


شینا انصاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اضافه كرد: در روزهای خانه تكانی هستیم و همه ساله در این روزها مطابق یك سنت دیرینه خانواده ها بخصوص خانم های خانه تلاش در زدودن غبار آلودگی ها از لوازم و اسباب منزل دارند.
وی اظهار نمود: بازار شست و شوی فرش، مبل، پرده و سایر وسایل و همینطور عرضه شوینده های متنوع و رنگارنگ هم داغ است، گفته می گردد در هفته های پایانی سال، مصرف آب در شهرهای بزرگ 10 تا 20 درصد افزایش می یابد.
وی اظهار داشت: برای حركت در مسیر سبز كردن آیین خانه تكانی اقدامات مختلفی می توان انجام داد كه یكی از مهم ترین اقدامات می تواند جلوگیری از مصرف بی رویه آب برای شست و شو باشد.
انصاری تصریح كرد: درك این واقعیت كه كشور ما با كم بارشی و آثار خشكسالی روبرو است باید از جانب شهروندان باعث مشاركت فراگیر در مصرف بهینه آب در تمامی اوقات سال به خصوص اسفند ماه شود، همچون كارهای متداول غیرمحیط زیستی شست و شوی فرش ها در منازل با آب شرب است.
وی اضافه كرد: از دیگر اقداماتی كه باید در ایام خانه تكانی مد نظر قرار گیرد؛ مدیریت صحیح پسماندها و دور ریزهای سنواتی، تولید حداقلی پسماند با تفكیك از مبدا و توجه به جدا سازی پسماندهای خطرناك مانند باطری ها، پسماندهای دارویی، لامپ های فلورسنت شكسته و غیره است.
انصاری اظهار داشت: مبحث مهم دیگر استفاده نامتعارف از شوینده ها در ایام پایانی سال است، شوینده های شیمیایی بعد از مصرف به همراه پسابها و فاضلاب ها به دریاچه ها یا رودخانه ها تخلیه شده و به واسطه تجمع كف بر روی آبهای سطحی و جلوگیری از عمل اكسیژن گیری آب، می توانند تعادل اكوسیستم های آبی را برهم زنند و باعث مرگ و میر جانداران شوند.
وی ادامه داد: همینطور این تمیزكننده ها می توانند با افزایش ورود ' مواد شبه هورمونی' به آب های زیرزمینی سبب آلودگی این منابع شوند، این مشكل به خصوص در مناطقی كه از آب های زیرزمینی برای تامین آب شرب استفاده می نمایند بیشتر حائز اهمیت است.
مدیر كل دفتر پایش فراگیر سازمان محیط زیست اظهار داشت: مسئله دیگر شوینده های مصنوعی ' میكروبیدها' یا ریزپلاستیك هایی است كه با ابعاد بسیار ریز حتی قادرند از غشاهای تصفیه آب هم بگذرند و ضمن آلودگی دریاها و رودخانه ها، با ورود در بافت آبزیان نهایتا در زنجیره غذایی ما تولید اشكال كنند.
وی ادامه داد: نكته مهم در مصرف شوینده ها كه در اولین مرحله عوارض تنفسی و پوستی برای كاربران آنها تولید می كند، استفاده حداقلی از شوینده ها، كاربرد شوینده های طبیعی و شوینده های سازگار با محیط زیست است، برای جلوگیری از آلودگی های روزافزون این پاك كننده ها، هم اكنون در خیلی از كشورها قوانین و مقررات سخت گیرانه ای برای ساخت، تولید و مصرف شوینده ها اجرا می شود، ممنوعیت بعضی از شوینده ها و تولید و عرضه پاك كننده های دوستدار محیط زیست در این راستا است.
انصاری اظهار داشت: حال با نزدیكی به آخر یك سال دیگر ضروری می باشد باور نماییم مشكلات و مسائل مختلف و فزاینده زیست محیطی كه به صورت مستقیم و غیر مستقیم سلامت زندگی و خانواده های ما را تهدید می كند می تواند با افزایش حس مسئولیت پذیری در قبال خانه بزرگ تر ما یعنی ' زمین' و تغییر یا اصلاح مسیر خیلی از رفتارهای پرخطر و صدمه رسان به محیط زیست كاسته می شود.
وی اظهار داشت: كافی است هریك از ما با گام هایی كوچك ولی محكم و پیوسته از خانه هایمان شروع نماییم، خانه تكانی سبز ما می تواند نوید بخش روزهایی سبزتر و تمرینی برای فعالیت های موثر محیطی زیستی در سال جدید باشد.
علمی 9014*1436*


1396/12/17
20:32:19
5.0 / 5
4807
تگهای خبر: آب , آلودگی , پاك , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه