معاون سازمان محیط زیست:
به سمت اجرای طرح های بی نیاز به پول حركت می نماییم
پرشین رز: تهران - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: برای كاهش آلودگی هوا به سمت اجرای مصوباتی كه پول نیاز ندارند حركت می نماییم.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، مسعود تجریشی روز شنبه در نشست خبری با مبحث اقدامات ستاد ملی مقابله با گرد و غبار اضافه كرد: سیاستگذاری ما بیشتر به سمت اجرای طرح هایی با اعتبار كمتر اما همكاری بیشتر و منسجم تر بین دستگاه های ذیربط است.
وی افزود: بعنوان مثال تا چند وقت پیش اصرار ما برای تاكسی و نوسازی ناوگان تاكسیرانی یك خودروی مشخص بود كه ممكن بود آن خودرو ساز قادر به تامین خودروهای مورد نیاز نباشد ازاین رو اكنون به این نتیجه رسیدیم كه می توان از خودروهای دیگری هم بهره برد بر این اساس طی جلسات مختلف با خودروسازان در حال بررسی این مورد هستیم تا مدلهای دیگری هم تاكسی شوند.
وی به نقش همكاری دستگاه ها بخصوص خودروسازان در جهت كاهش الودگی هوا اشاره نمود و اضافه كرد: اگر خودروساز به تعهد خود عمل نكند تمام معادلات ما به هم خواهد ریخت این در شرایطی است كه رییس جمهوری تاكید دارد نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی همچنان در برنامه های اولویت دار دولت قرار دارد.
تجریشی اطهار داشت: سوخت یكی از عوامل اصلی الودگی هوا است و بررسی ها نشان داده است ۷۰ درصد الودگی هوا در زمستان ناشی از سوخت نامناسب كامیون ها است كه اقدامات خوبی در جهت بهینه سازی آن صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: برای مقابله با الودگی هوا در هیات دولت ۶۴ مصوبه داریم كه یكی از آنها بهینه سازی سوخت كامیون و همینطور عدم ورود این خودروها در ماه های دی، بهمن و اسفند به شهر تهران است.
وی اضافه كرد: با عنایت به اهمیت مبحث پخش سوخت دیزل استاندارد و محدودیت این سوخت از ۱۰ خرداد ماه سالجاری در ورودی های اصلی كلانشهرها شروع شد كه تاثیر زیادی در كاهش الودگی هوا داشته است.
تجریشی درباره نحوه تامین منابع برای اجرای طرح ها اظهار داشت: دولت می تواند با استفاده از صندوق توسعه ملی با مجوز مقام معظم رهبری برای اجرای طرح ها، پول برداشت كند كه این كار سال قبل برای مقابله با گرد و غبار در خوزستان انجام شد البته پیشنهاد در قالب مقابله با گرد و غبار برای تمام كشور بود اما نظر مقام معظم رهبری با اولویت خوزستان بود ازاین رو تمام اعتبار 525 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به خوزستان اختصاص یافت.
وی اضافه كرد: یك سوم این اعتبار یعنی 105 میلیارد تومان به مبحث برق خوزستان و 350 میلیارد تومان دیگر به مساله مقابله با گرد و غبار این استان اختصاص یافت.
تجریشی افزود: پس از خوزستان اولویت ما به ترتیب سیستان و بلوچستان، ریگان و خراسان جنوبی در منطقه نهبندان است كه اجرای آن همكاری تمام دستگاه ها را می طلبد، همینطور باید بتوانیم دولت و مجلس را مجاب نماییم كه گرد و غبار جدای از حوادثی مانند زلزله است.
وی تصریح كرد: با عنایت به اقلیم و منطقه ای كه در آن قرار گرفته ایم و عواملی مانند تغییر اقلیم، خشكسالی، كاهش بارندگی پدیده گرد و غبار تا سالها دامن گیر كشور خواهد بود و با عنایت به نحوه الگوی مصرف منابع آب در بخش كشاورزی و سایر بخش ها بطور قطع فشار بیشتری بر این منابع وارد خواهد آمد.
تجریشی تصریح كرد: با عنایت به اهمیت مبحث آلودگی هوا با 13 دانشگاه قرار داد امضا كردیم تا علت و منشا آلودگی هشت كلانشهر را مشخص و پس از آن راه های برون رفت از آنرا مشخص نماید.
وی اظهار داشت: گرد و غبار یك مبحث جهانی است و طبق گزارش های سازمان بهداشت جهانی ۷۵ درصد سرطان های گوارشی مربوط به گرد و غبار است ازاین رو پیشگیری و اجرای روش های درست برای مقابله با این پدیده بسیار حایز اهمیت است.
تجریشی افزود: تجربه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه نشان داده است كه روشی مانند قرق می تواند اثرات بهتری در مقابله با پدیده گرد و غبار داشته باشد. به صورتی كه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه بیش از یك میلیون هكتار قرق صورت گرفته و همین مبحث ۶۰ درصد از رخدادهای گرد و غبار را كاهش داده است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست همینطور بر آمایش سرزمین تصریح كرد و اظهار داشت: آمایش سرزمین مباحث مختلف همچون بارگذاری روی منابع طبیعی را مشخص می كند.
وی با اشاره به اینكه بعضی از كانون های گرد و غبار كشور بر اثر تغییر كاربری ها و خشكی تالاب ها صورت گرفته است اضافه كرد: شواهد نشان داده است كه اگر مدیریت درستی صورت نگیرد، حتی تالاب میانكاله هم به كانون گرد و غبار تبدیل خواهد شد كه نقش نحوه مدیریت منابع آبی در این تالاب بسیار مهم می باشد.
علمی 9014**1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب