مدیركل محیط زیست گلستان:
كانسار خزر جزو واحدهای پاك در گلستان نیست
پرشین رز: گرگان - مدیركل حفاظت محیط زیست گلستان با تاكید بر این كه پرتوزایی و آلایندگی كارخانه ید در گلستان باید از هم تفكیك شود، اظهار داشت: كانسار خزر جزو واحدهای پاك و غیرآلاینده نیست.
امیر عبدوس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: به نقل از كارشناسان پسماندداری كه ماه گذشته مجدد از كانسار خزر بازدید داشته اند در پساب این كارخانه عناصر پرتوزا مشاهده نشده است.
وی با یادآوری این كه اندازه گیری عناصر پرتوزا در پساب این كارخانه توسط سازمان انرژی اتمی انجام شده است، اضافه كرد: سازمان حفاظت محیط زیست در این مورد (پرتوزایی) مسئولیت اندازه گیری، تخصص این كار و همینطور ابزار و امكانات را نداردو قانونگذار مسئولیت آنرا بر عهده سازمان انرژی اتمی نهاده است.
مدیركل حفاظت محیط زیست گلستان افزود: ما به لحاظ نگرانی خود، از سازمان انرژی اتمی برای بررسی دعوت كردیم و تابحال هیچ گزارشی از انرژی اتمی دریافت نكرده ایم كه در پساب كانسار خزر، عناصر پرتوزا وجود داشته باشد.
وی افزود: برعكس در مكاتبات انجام شده سازمان انرژی اتمی اعلام نموده در پساب عناصر پرتوزا مشاهده نشده اما این كه كارشناسی اعلام می كند احتمال نفوذ رسوبات به پساب وجود دارد، در حد احتمال است و تابحال اثبات نشده است.
عبدوس خاطرنشان كرد: همین احتمالات بود كه اصرار كردیم كه از انرژی اتمی پاسخ دریافت نماییم و در یكسال گذشته مكاتبات مداوم انجام و حضور كارشناسان سازمان انرژی اتمی پررنگ پررنگ تر شده و ما شاهد پاسخ های بیشتری از جانب سازمان انرژی اتمی بودیم.
وی بیان كرد: به علت همین اصرار ما (سازمان حفاظت محیط زیست) بود كه ارتباط این واحد صنعتی و سازمان انرژی اتمی بیشتر شد و بعد از ۱۰ سال از فعالیت این واحد تولیدی، برای اولین بار قرارداد پسمانداری منعقد شد.
عبدوس متذكر شد: انعقاد قرارداد پسماندداری یك گام بزرگ و رو به جلو است تا امنیت خاطر و آرامش را برای مردم استان گلستان فراهم نماییم.
شرایط تحت كنترل است
وی همینطور اظهار داشت: ما نمی توانیم تضمین دهیم كانسار خزر هیچگاه مشكل پرتوزایی نخواهد داشت همانگونه كه نمی توانیم تضمین دهیم كارخانه سیمان آلودگی هوا نخواهد داشت چراكه هر لحظه این احتمال وجود دارد به علت قطع برق، اشتباه اپراتوری و یا نقص فنی از كار بیفتد و آلودگی هوا سبب خسارت شود.
مدیركل حفاظت محیط زیست گلستان با این توضیح كه هیچ كس نمی تواند در مورد آینده تضمین دهد، بیان كرد: اما شرایط فعلی كانسار خزر تحت كنترل است و در مورد عناصر پرتوزا تحت نظارت سازمان انرژی اتمی است و در مورد سایر پارامترها هم ما نظارت می نماییم.
وی اضافه كرد: هم اكنون از نظر ما كارخانه ید گلستان جزو واحدهای پاك و غیرآلاینده نیست و آلایندگی دارد كه تمام سختگیری ها را در این خصوص داشته و خواهیم داشت.
وی خاطرنشان كرد: آلایندگی ها در حوزه محیط زیست تعریف می گردد و پرتوزایی در حوزه وظایف سازمان انرژی اتمی است؛ برابر قوانین با آلایندگی های كانسار خزر برخوردهای لازم را داشته و خواهیم داشت.
به گفته عبدوس مهلت كانسار خزر برای رفع آلایندگی ها به آخر رسیده و ما از این پس برابر قانون به وظایف خود عمل می نماییم.
وی با تاكید بر این كه آلایندگی و پرتوزایی دو مسئله جداست و باید آن ها را از هم تفكیك كرد، افزود: محیط زیست بر مبنای وظایف خود به مبحث آلایندگی ورود كرده و كانسار خزر در لیست واحدهای آلاینده قرار می گیرد.
وی افزود: واحدهای آلاینده موظف می باشند برابر تبصره یك ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده یك درصد از فروش خویش را به سازمان امور مالیاتی پرداخت كنند.
عبدوس تصریح كرد: همینطور بر مبنای ماده ۴۳ معادن، این كارخانه باید یك درصد از فروش را بعنوان جریمه خسارت به آثار، ابنیه، خاك و منابع زیستی پرداخت كند؛ یعنی با قرار گرفتن كانسار خزر در لیست واحدهای آلاینده این كارخانه در مجموع باید دو درصد فروش را پرداخت كند اما منابع مصرف این دو باهم متفاوت می باشد و هیچ كدام به سازمان محیط زیست نمی رسد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب