دبیركل سازمان ملل متحد هشدار داد

هدر رفت 8درصد تولید ناخالص ملی كشورهای درحال توسعه با بیابان زایی

هدر رفت 8درصد تولید ناخالص ملی كشورهای درحال توسعه با بیابان زایی پرشین رز: دبیركل سازمان ملل متحد در پیامی آگهی داد كه كشورهای در حال توسعه 8 درصد از تولید ناخالص ملی خودرا به سبب گسترش زمین های خشك از دست می دهند.


به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، دبیركل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشكسالی، آگهی داد كه كشورهای در حال توسعه ۸ درصد از تولید ناخالص ملی خودرا به سبب گسترش زمین های خشك از دست می دهند. بعد از آنكه كنوانسیون «مقابله با بیابان زایی و خشكسالی» سازمان ملل متحد در روز هفدهم ژوئن سال ۱۹۹۴ توسط جامعه جهانی در شهر پاریس پذیرفته شد، مجمع عمومی سازمان ملل به منظور جلب توجه عمومی و افزایش آگاهی جهانی و همین طور پشتیبانی بین المللی از اقدامات در رابطه با این كنوانسیون، روز هفدهم ژوئن را با عنوان روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشكسالی نام گذاری كرد.

این كنوانسیون تنها سند گردنگیر آور بین المللی است كه با هدف حل مشكل بیابان زایی تهیه شده و برمبنای اصول مشاركت، همكاری و تمركززدایی تدوین شده است. حالا این كنوانسیون علاوه بر اتحادیه اروپا، ۱۹۶ عضو دارد و بطور خاص مناطقی را تحت پوشش قرار می دهد كه در معرض بیشترین خطر بیابان زایی هستند. این مناطق مامن لطمه پذیرترین افراد و زیست بوم های جهان محسوب می شوند.

زیست بوم های مناطق خشك كه حدود یك سوم از پهنه زمین را می سازند در مقابل استفاده نا مناسب و بیش از اندازه، بسیار لطمه پذیر هستند. بیابان زایی یك مشكل زیست محیطی در حال رشد است و زمانی به وقوع می پیوندد كه زمین های حاصلخیز به سبب جنگل زدایی، خشكسالی یا كشت و زرع نامناسب، به بیابان تبدیل می شوند. فعالیت های انسان و تغییرات آب و هوایی زمین هم اصلی ترین دلیلهای این پدیده هستند.

آنتونیو گوترش دبیركل سازمان ملل به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشكسالی در یك پیام ویدیویی اظهار داشت: زمین سالانه ۲۴ میلیارد تُن خاك حاصلخیز را از دست می دهد. بیابان زایی، تخریب زمین و خشكسالی به یك مشكل بزرگ تبدیل گشته است و بخش بزرگی از جمعیت زمین از این پدیده رنج می برد.

بگفته وی با وجود اینكه كنوانسیون مقابله با بیابان زایی و خشكسالی ۲۵ سال قبل منعقد شده است، هنوز كارهای زیادی باقی مانده است. كشورهای در حال توسعه ۸ درصد از تولید ناخالص ملی خودرا به سبب گسترش زمین های خشك از دست می دهند.

به مناسبت ۲۵ سال پیشرفت در نتیجه همكاری دولت ها و مردم در مدیریت پایدار زمین و با نگاهی به آینده برای ۲۵ سال جلوگیری از تخریب زمین، عبارت «بیایید آینده را با هم شكل دهیم» بعنوان شعار روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشكسالی در سال ۲۰۱۹ میلادی انتخاب شده است. در دوران شروع بیابان زایی، فرهنگ سازی برای اقدامات پیشگیرانه اهمیت زیادی برای محافظت از زمین های خشك دارد. این امر مستلزم تغییر در رفتارهای دولت و مردم است. تجربه كشورهای مختلف نشان داده ساكنان مناطق خشك با استفاده از تجربیات بلندمدت و نوآوری، بهبود روش های كشاورزی و چرای دام به روشی پایدار می توانند به مقابله با بیابان زایی برخیزند. برای انجام این منظور لازم است اقداماتی انجام پذیرد: - مدیریت یكپارچه زمین و آب با هدف محافظت از خاك در مقابل فرسایش، شور شدن و سایر اشكال تخریب - محافظت از پوشش گیاهی كه ابزار مهمی برای حفاظت خاك در مقابل فرسایش باد و آب است - استفاده یكپارچه از زمین برای دو هدف كشاورزی و چرای دام به منظور بهبود چرخه مواد غذایی در سیستم های كشاورزی - تركیب رویه های سنتی با تكنیك های جدید بومی سازی شده و قابل قبول در محل - ایجاد ظرفیت های مقابله با بیابان زایی و مدیریت منابع زمین های خشك برای جوامع محلی - استفاده از منابع معیشتی جایگزین مانند روش های آبزی پروری در مناطق خشك، كشاورزی گلخانه ای و فعالیت های در رابطه با صنعت گردشگری كه به كاربردهای سنتی زمین وابسته نیستند و نیاز كمتری به منابع محلی و طبیعی دارند و در عین حال درآمد مستمری را تامین می كنند - ایجاد فرصت های اقتصادی در مراكز شهری مناطق خشك و در خارج از این مناطق به منظور افزایش آگاهی عمومی، روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشكسالی بطور سالانه توسط سازمان ملل متحد پایش می شود و مقرر است پایش سال ۲۰۱۹ میلادی توسط وزارت كشاورزی و جنگلداری تركیه در آنكارا میزبانی شود


منبع:

1398/03/29
14:49:39
5.0 / 5
4365
تگهای خبر: آب , باد , برگ , حفاظت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه