این گیاه بومی اروپا، آفریقا و آسیا بوده و حتی اكثر مردم آن از این گیاه برای طعم دادن به غذا استفاده می كنند.
گل ختمی در بسیاری از كشورها به عنوان داروی گیاهی شناخته شده است. این گیاه بومی اروپا، آفریقا و آسیا بوده و حتی اكثر مردم آن از این گیاه برای طعم دادن به غذا استفاده می كنند.
گل ختمی رنگ های متنوعی از سفید، قرمز و بنفش داشته و ریشه و برگ های آنان نیز خواص فراوانی دارد.
چای این گل از قدیم به عنوان تسكین دهنده درد، ملین و ادرارآور شناخته شده كه تأثیر بسزایی در بهبود اختلالات گوارشی دارد. تانین، فنولیك اسید، فلاونوئید و روغن های فرار چای گل ختمی، التهاب دهان، التهاب ریه و سرفه های مزمن را در دوران سرماخوردگی بهبود می بخشد و كمك زیادی به درمان آسم می كند.
اغلب اختلالات هضمی مانند كولیت، التهاب معده و زخم آن با استفاده از مصرف روزانه دم كرده گل ختمی برطرف می شود.
این چای كه از مخلوط مقداری برگ و گل ختمی در یك فنجان آب جوش و دم كردن آن برای ۷ تا ۱۰ دقیقه تهیه می شود، سنگ كلیه را دفع می كند و تأثیر بسزایی در درمان عفونت كلیه و مجاری ادراری دارد.مخلوط ۲۵ گرم ریشه گل ختمی در یك لیتر آب و جوشاندن آن نیز نوع دیگری چای است كه خواص ذكر شده فوق را داشته و علاوه بر این ریفلاكس معده به مری را بهبود می بخشد.