یك استاد دانشگاه عنوان كرد؛

حضور كارنابلدها در مدیریت جنگل های ایران

حضور كارنابلدها در مدیریت جنگل های ایران به گزارش پرشین رز یك استاد دانشگاه اظهار داشت: پس از گذشت پنج سال از مصوبه هیأت دولت برای تهیه طرحی برای حفاظت پایدار از جنگل های كشور، به سبب كنار گذاشتن كارشناسان كاربلد، هنوز چنین طرحی تدوین نشده است.



به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، هادی كیادلیری استاد دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات و كارشناس حوزه جنگل در برنامه تلویزیونی طبیعت ۳۶۰ درجه با اشاره به اینكه قاچاق چوب در جنگل های ایران وجود دارد، اظهار داشت: سوال این است كه چوب قاچاق را چه كسی می خرد؟ معمولاً این چوب های قاچاق در كارخانه های محلی مورد استفاده قرار می گیرد. این به معنای آن است كه نظارت كافی دراین زمینه وجود ندارد.
وی با تاكید بر اینكه قاچاق چوب رقم بالایی ندارد، افزود: اخیراً ۳۵۰ هزار درخت شمشاد قاچاق شد. بیشتر قاچاق ها كنار جاده اتفاق می افتد. این درختان با اره برقی بریده می شوند و سوال اصلی آن است كه چطور می شود صدای اره ها شنیده نمی شود؟
فساد سازمان ها؛ دلیل قاچاق چوب
این استاد دانشگاه با اشاره به اینكه حتما برای مقابله با قاچاق چوب چاره وجود دارد و می توانیم منافذ قاچاق را ببندیم، اظهار داشت: دلیل وقوع قاچاق چوب، نداشتن برنامه و مدیریت ضعیف است. یكی از مهمترین دردها كه سازمان ها همچون سازمان جنگل ها به آن گرفتار شده؛ «فساد» است. البته مقصود از فساد لزوماً گرفتن پول نیست بلكه به معنای قرار گرفتن افراد نامناسب در پست ها و سمت ها است.
جنگل برنامه ندارد
وی با اشاره به لزوم تقویت حفاظت فیزیكی از جنگل های كشور و با اشاره به اینكه متاسفانه خیلی از جنگل بانان و قرق بانان چند ماه است كه حقوق نگرفته اند، اشاره كرد: البته صرف حفاظت فیزیكی برای صیانت از جنگل ها كافی نیست، بلكه باید طرح و برنامه دقیق برای حفظ جنگل ها داشته باشیم.
كیادلیری با اشاره به اینكه برمبنای مصوبه سال ۹۲ هیات وزیران، هر نوع دستكاری در جنگل ها باید بر اساس یك مدل و روش پایدار باشد، اظهار داشت: متاسفانه هنوز برنامه و طرح لازم برای اجرای این مصوبه تهیه نشده است. علت آن هم این است كه نیروهایی را بر سر گذاشتیم كه پس از گذشت شش سال از عمر مصوبه دولت، هنوز نتوانسته اند یك طرح برای مدیریت پایدار جنگل عرضه كنند. چون افراد ناتوان بر سر كار گذاشته شده و كارشناسان كاربلد بركنار شده اند.
چه نهال هایی در ایران بكاریم؟
كیادلیری در ادامه در پاسخ به این پرسش كه بهتر است چه نهال هایی در ایران كاشته شود؟ با تاكید بر اینكه نمی توانیم برای همه نقاط كشور یك حكم را صادر نماییم، اظهار داشت: باتوجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی هر منطقه می توان درباره نوع گیاه قابل كشت در آن تصمیم گیری كرد.
وی با اشاره به اینكه درختان با اهداف مختلف كاشته می شوند، اشاره كرد: در نقاط شهری ممكنست نهال ها با هدف زیباسازی و ایجاد فضای سبز كاشته شوند، اما در شرایط طبیعی برای هر منطقه ای می توان الگویی داشت. چون باید بر اساس شرایط اكولوژیكی، گونه های خاصی را برای كاشت انتخاب نماییم كه كارشناسان سازمان جنگل ها، دراین زمینه مطالعاتی انجام داده اند.
گیاهان مناسب برای تهران
این كارشناس جنگل افزود: در ایران درخت بومی به اسم «پرسیا» داریم كه امروزه از این گیاه در ونكوور كانادا برای زیباسازی شهرها استفاده می شود. می توانیم از همین گونه های بومی برای زیباسازی شهرها همچون تهران استفاده نمائیم. این اقدام از دو جهت مفید می باشد. اول اینكه از انقراض این گونه های بومی جلوگیری می شود. دوم اینكه می توانیم این گونه ها را به جهان معرفی نماییم. گونه «داغداغان» نیز گونه بومی تهران است كه در مقابل كم آبی مقاومت دارد یا گیاه «پده» برای مناطق خشك مناسب می باشد.
كیادلیری با اشاره به اینكه باید دلیل كاشت نهال ابتدا مشخص شود و برمبنای آن درباره نوع گیاه و نهال برای كاشت تصمیم بگیریم، اشاره كرد: شرایط توپرگرافی، شرایط اقلیمی، شرایط اجتماعی و … در انتخاب نوع نهال موثر است.
۸ هزار گونه گیاهی بومی در ایران
وی با اشاره به اینكه ۸۰۰۰ گونه بومی در ایران وجود دارد و باید برای نهال كاری از این گونه ها استفاده شود، تاكید كرد كه كاشت گیاهان غیر بومی باید محدود باشد. چون در طولانی مدت مشكلاتی به وجود می آورد.
چرا نهال های كاشته شده به ثمر نمی نشیند؟
این استاد دانشگاه همین طور در ادامه در پاسخ به این پرسش كه چرا نهال های كاشته شده به ثمر نمی نشیند؟، اظهار داشت: چون عملیات مراقبتی از نهال های كاشته شده وجود ندارد. برای همه خیلی از اینها خشك می شوند. وظیفه اصلی مراقبت از نهال های كاشته شده بر عهده سازمان های متولی همچون سازمان جنگل هاست.
این استاد دانشگاه همین طور با انتقاد از كاشت گیاه اكالیپتوس در بعضی مناطق كشور همچون خوزستان و قم اظهار داشت: این گیاه موجب خشك شدن زمین می شود و اساساً گونه بومی ایران نیست. اینها اشكالات فنی است.


منبع:

1398/10/23
14:24:54
5.0 / 5
4959
تگهای خبر: آب , آزاد , حفاظت , طبیعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه