چند سفارش زیست محیطی در ایام كرونایی
به گزارش پرشین رز به دنبال شیوع «كرونا ویروس جدید» و افزایش استفاده از ماسك، مواد ضدعفونی كننده، دستكش و... كارشناسان ضمن تاكید بر لزوم رعایت نكات بهداشتی، بر لزوم دفع صحیح پسماندها از جانب مردم و مسئولان تاكید می كنند.
حسام الدین نراقی - كارشناس مدیریت عملیات امداد و نجات- در گفت و گو با ایسنا در اینباره اظهار می كند: محیط زیست را چه با وجود «كرونا ویروس» یا «كووید – 19» چه بی كروناویروس نابود نكنیم.
وی با اشاره به اینكه حالا با چالشی رو به رو هستیم كه مردم از ترس اینكه دستكش و ماسك های خویش را وارد منزل یا محل كار خود نكنند آنرا در سطح شهر رها می كنند، می گوید: مردم حتی اگر بیمار یا سرماخورده نیستند دستكش ها و ماسك های خویش را داخل یك سطل زباله در دار و كیسه دار در منزل یا محل كار خود دفع كنند تا این سطل، پسماند را حفاظت و از انتشار ویروس جلوگیری كند.
نراقی با اشاره به اینكه مردم از انتشار آلودگی توسط دستكش ها و ماسك های خود نترسند، تاكید می كند: اگر در ورودی ساختمان های مسكونی یا محل كار سطل های دربسته كیسه دار قرار گیرد كه درب آن با پدال باز می شود، مردم می توانند با قرار دادن ماسك و دستكش های یك بار مصرف خود در آن از انتشار ویروس جلوگیری نمایند چون زمانی كه در سطل زباله بسته باشد، ویروس منتقل نمی گردد. مردم باید بدانند رها كردن دستكش ها و ماسك های خود در خیابان ها می تواند منجر به انتشار و انتقال ویروس شود.
وی با اشاره به اینكه وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشكی، سازمان شهرداری ها و دهیاری ها و سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره نحوه برخورد با پسماندهای ویروسی دستورالعمل هایی تعریف و عرضه كرده اند، می گوید: مجریان مدیریت این نوع پسماندها كه می تواند شهرداری ها، دهیاری ها، پیمانكاران شهرداری و مراكز درمانی باشند باید در این شرایط كه با تولید حجم بالای پسماندهای آلوده بیمارستانی مواجه هستیم این دستورالعمل ها را رعایت نمایند و با جمع آوری و ایمن سازی پسماندهای بیمارستانی به صورت یكپارچه در این شرایط اضطراری مشكلات جاری را كاهش دهند.
این كارشناس مدیریت عملیات امداد و نجات ادامه می دهد: پسماندهای ویروسی باید از مبدا یعنی در بیمارستان ها و مراكز درمانی مدیریت و در دستگاه های ضدعفونی كننده مانند «اتوكلاو» ضدعفونی شوند اما اغلب بیمارستان های كشور از دستگاه های ضدعفونی كننده برخوردار نیستند.
وی درباره اقداماتی كه مردم همچون سازمان های غیردولتی و فعالان اجتماعی می توانند انجام دهند، اظهار می كند: همه ما می توانیم هشدارها و نكات بهداشتی را به دیگران اطلاع بدیم و نسبت به این مسئله بی تفاوت نباشیم همینطور خیرین و نیكوكاران می توانند در تأمین تجهیزات و دستگاه های اتوكلاو برای بیمارستان ها و مراكز درمانی كمك كنند.
نراقی ادامه می دهد: بخش صنعت كشور بسیار قوی است و اگر به مهندسان و صنعت اعتماد شود و خیرین به لحاظ مالی حمایت كنند شاید بتوانند دستگاه های اتوكلاو و... را تولید كنند و در اختیار بیمارستان ها و مراكز درمانی قرار دهند.
این كارشناس مدیریت عملیات امداد و نجات می افزاید: باید برای افرادی كه با پسماندهای ویروسی و بیمارستانی مواجهند چه كاركنان بیمارستان ها، چه كاركنان خدمات شهری و حتی گروهی از اجتماع كه به علل مختلف از راه جمع آوری، تفكیك و فروش زباله امرار معاش می كنند دستورالعمل ها و اقدامات احتیاطی – آموزشی در نظر گرفته شود.
نراقی تاكید می كند: در این ایام حواسمان به «پاك بان» ها باشد چون كه این نیروهای خدمات شهری هستند كه زحمت جمع آوری پسماندهای بیمارستانی را می كشند. ازاین رو لازم است به خوبی تغذیه شوند تا سیستم ایمنی بدن شان افزایش پیدا كند.
میترا البرزی منش -فعال محیط زیست- هم در گفت و گو با ایسنا اظهارمی كند: دستمال كاغذی یا دستكش هایی كه در خانه استفاده می شود را باید در كیسه ای جدا از زباله های عادی قرار دهیم سپس آن كیسه های دربسته را به سطل زباله منتقل نماییم.
وی ادامه می دهد: سفارش شده است افرادی كه از محیط بیرون به منزل باز می گردند هنگام باز كردن در منزل دست های خویش را بشویند یا از دستكش یك بار مصرف و دستمال كاغذی استفاده كنند و آنرا خارج از منزل دفع كنند، در نتیجه امكان دارد دورریز پلاستیكی و دستمال كاغذی ما به علت رعایت مسائل بهداشتی بیشتر شود.
البرزی منش با اشاره به اینكه رعایت نكات بهداشتی ضروری می باشد، اظهار می كند: مردم تلاش كنند تا حد امكان از دستمال های كاغذی و حوله های كاغذی آشپزخانه كمتر استفاده كنند.
این فعال حوزه محیط زیست همینطور تاكید می كند: هنگام شستشوی دست ها كه سفارش شده است به صورت مداوم طی روز و به مدت طولانی صورت گیرد، مردم نباید فراموش كنند كه حتما شیر آب را زمانی كه آغاز به شست وشوی دست ها می كنند ببندند و سپس در زمان آب كشی دست ها بازكنند؛ چونكه شست وشوی دست ها باید به صورت دقیق و به مدت طولانی صورت گیرد و در این صورت می توان تا حد ممكن در مصرف آب صرفه جویی كرد.
البرزی منش ضمن سفارش به اینكه تمام مردم از سلامتی خود مراقبت كنند تا به ویروس كرونا آلوده نشوند، می گوید: مردم تا جایی كه می توانند تلاش كنند نكات بهداشتی سفارش شده را رعایت نمایند اما به علت ترس از مبتلا شدن به این ویروس از مصارف بیش از حد بپرهیزند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب