گزارش پرشین رز؛
شیوع بیماری های موجود در فضای سبز
به گزارش پرشین رز، گرم شدن کره زمین و نبود زمستان های سرد بیماری های موجود در فضای سبز را افزایش داده و شهرداری تهران اعلام نموده برای مقابله با هجوم مگس های سفید اقداماتی پیشبینی کرده است.
به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، مگس سفید یا سفیدبالک حشراتی در خانواده سفیدبالکان هستند که بیشتر از ۱۵۵۰ گونه از این خانواده توصیف شده است. سفیدبالک ها حشرات ریزی هستند که در چند سال گذشته طی فصول گرم در تهران دیده می شوند. مگس ها سفید یا همان سفید بالک ها حشره های کوچکی هستند که با حضور انبوه و ناخوانده خود علاوه بر خسارتی که می تواند بعنوان یک حشره گیاه خوار به فضای سبز شهر وارد کند، نوعی مزاحمت فیزیکی را در معابر، بوستان ها و سایر مکانهای عمومی و خصوصی برای شهروندان به دنبال داشته است. به قول کارشناسان خسارتی که این حشرات به گیاه وارد می کنند، به دو روش است؛ در روش اول که خسارت مستقیم است، آنها با تغذیه از شیره گیاه سبب ضعف گیاه میزبان می شوند. در روش دوم سفیدبالک ها به صورت غیرمستقیم هم به گیاه میزبان لطمه وارد می کنند. این حشرات عسلک چسبنده ای ترشح می کنند که محیط مناسبی برای رشد قارچ های دوده یا فوماژین(Capnodium spp) فراهم می آورد که به نوبه خود سبب اختلال در پدیده فتوسنتز می شود علاوه براین، سفیدبالک ها با انتقال بیماری های ویروسی به گیاه میزبان خسارت وارد می کنند.
بر مبنای بررسی های انجام شده توسط محققان هیچکدام از سفیدبالک های شناسایی و گزارش شده در دنیا ناقل بیماری به انسان نیستند و یا بیماری را از انسانی به انسان دیگر منتقل نمی کنند. بنابراین از این نظر لطمه ای متوجه انسان نیست. تنها در صورت افزایش بیش از اندازه جمعیت حشرات کامل و پرواز آنها در هوا، مزاحمت هایی را برای شهروندان ایجاد خواهد نمود و در صورت ورود آنها به دستگاه تنفسی، امکان دارد برخی تحریکات تنفسی ایجاد شود. این نوع حشره در سالهای گذشته درختان تهران بخصوص درختان توت را مورد هدف قرار دادند و گلایه شهروندان را به همراه داشته اند. حالا با گرم شدن هوا به تهران و نزدیک شدن به میانه بهار علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران، می گوید شهرداری تمهیدات لازم را در نظر گرفته است. وی در این حوزه بیان داشت: افزایش شهرنشینی و رشد جمعیت در کلان شهرهایی نظیر تهران و وجود آلودگی های زیست محیطی در این کلان شهرها، احتیاج به فضای سبز و گسترش آنرا بعنوان یکی از مهم ترین عوامل موثر در کاهش آلاینده ها مطرح می کند. از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز تا خسارات جبران ناپذیر آفات وی ادامه داد: آفات و بیماری ها یکی از عوامل خسارت برای فضای سبز شهری هستند که در صورت عدم کنترل می توانند سالانه خسارت جبران ناپذیری را وارد سازند. ازاین رو یکی از مسائل پر اهمیت در حوزه نگهداری و حفظ فضای سبز شهری محافظت از گیاهان در مقابل خسارت آفات و بیماریها است که یکی از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز شهری است. سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در جهت محافظت از محیط زیست و درختان در مقابل آفات و بیماری های موجود، مبادرت به انجام مدیریت تلفیقی با آفات و بیماریها (IPM) کرده که مقابله با آفات و بیماری ها تنها از راه مبارزه تلفیقی و مکانیکی و بیولوژیکی انجام می پذیرد و در موارد حساس از سموم گیاهی استفاده می شود که برای عموم شهروندان و محیط زیست مضر نباشد. ۳ دلیل ایجاد بیماری در درختان وی با تکیه بر این که سالهای اخیر به علت افزایش بیماری های ناشی از آلودگی ها، گرم شدن کره زمین، نبود زمستان های سرد تا حد زیادی بیماری های موجود در فضای سبز را افزایش داده است، افزود: بیماری های مهمی همچون سفیدک ها، شانکرها و آفاتی همانند سفید بالک، سوسک برگ خوار نارون پسیل، زیتون سوسک چوبخوار و پوستخوار، شته و.... در این کلان شهر شیوع یافته اند که با انجام اقدامات تلفیقی مهار و تحت کنترل قرار می گیرند. مختاری در ادامه بعضی از آفات و بیماری های شایع در فضای سبز شهر تهران را معرفی نمود و اظهار داشت: سفید بالک ها علائمی در زیر برگها و اطراف رگبرگها گیاه میزبان (توت زیتون) هستند و از شیره گیاه مکیده و از خود ماده چسبناک عسلک بجا می گذارند.
اقداماتی که برای مبارزه با سفیدبالک ها در فصل بهار لازم است وی درمورد روش های مبارزه با سفید بالک ها هم خاطرنشان کرد: این کار دو روش دارد؛ مکانیکی و زراعی و از راه پایش مستمر با نصب کارت و نوارهای زرد، آبشویی مستمر و منظم، روغن پاشی بهاره، حذف و امحاء پاجوش ها و تنه جوش ها و سرشاخه های آلوده، تغذیه و کوددهی و مواردی از این دست صورت می گیرد. از سال ۹۳ جمعیت سفید بالک یا مگس های سفید در سطح شهر تهران افزایش و طغیان پیدا کرد و شهرداری در دوره های مختلف تمهیدات گوناگونی با اثر بخشی کم یا زیاد را در نظر گرفت و الان باید دید وضعیت تهران از میانه بهار و کل تابستان برای مقابله با این بیماری فضای سبز چگونه خواهد بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب