یك مسئول خبر داد:
12 گونه جانوری همدان در لیست قرمز جهانی
پرشین رز: همدان - ایرنا- سرپرست اداره كل حفاظت از محیط زیست همدان اظهار داشت: 12 گونه ثبت شده در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت، در همدان دیده شده است كه این گونه ها در معرض صدمه و انقراض هستند.
عادل عربی روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا اضافه كرد: برابر با پایش های سه دهه اخیر در استان همدان و مطالعات صورت گرفته، 12 گونه جانوری این استان در رده بندی قرمز آی. یو. سی. ان قرار دارند.
وی افزود: همچون گونه های موجود در فهرست قرمز كه در همدان هم وجود دارند می توان به پستاندارانی همچون كل و بز، قوچ و میش ارمنی و نوعی راسو به اسم زرده بر (پهلوی زرد) اشاره نمود.
سرپرست اداره كل حفاظت از محیط زیست همدان اظهاركرد: گونه میش مرغ از پرندگانی است كه پیشتر در همدان و دشت های اسدآباد مشاهده شده بود ولی هم اكنون در همدان به صورت كامل منقرض شده است.
عربی اضافه كرد: گونه بالابان و كركس مصری هم در وضعیت حفاظتی در معرض خطر و انقراض و عقاب شاهی، پلیكان پا خاكستری و دلیجه كوچك در وضعیت حفاظتی صدمه پذیر هستند.
وی ادامه داد: در رده خزندگان هم سه گونه افعی زنجانی، آگاما وزغی ایرانی و لاك پشت مهمیز دار در وضعیت حفاظتی در معرض صدمه هستند.
وی توضیح داد: قرار گرفتن این گونه ها در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی به مفهوم در معرض انقراض بودن این گونه ها در استان همدان نیست بلكه برخی گونه های جانوری در جهان وضعیت خوبی ندارند.
سرپرست اداره كل حفاظت از محیط زیست همدان اظهار داشت: یكی از عوامل در معرض انقراض قرار گرفتن این گونه ها شكار غیرمجاز و بی رویه آنان است؛ هر چند سازمان محیط زیست برای حفاظت از این گونه ها هیچگونه پروانه و مجوز شكاری صادر نكرده است.
عربی اظهار نمود: در قانون جریمه های بسیار بالایی برای افرادی كه اقدام به شكار غیر مجاز بخصوص شكار گونه های در معرض انقراض می كنند، در نظر گرفته شده است.
وی تصریح كرد: فلسفه حفاظت از گونه های حیات وحش و معرفی مناطق حفاظت شده این است كه حق حیات را از گونه های جانوری سلب نكنیم و بقا جانوران در كره زمین تضمین شود.
وی ادامه داد: علت اختصاص میلیاردها ریال بودجه به محیط زیست و صرف بخش زیادی از آن برای حفاظت از گونه ها هم موید این مورد است ولی عده ای با شكار بی رویه حق حیات را از حیوانات می گیرند.
استان همدان دارای 6 منطقه حفاظت شده و 11 منطقه شكار ممنوع است؛ همینطور طبق مطالعات صورت گرفته در سه دهه اخیر، 40 گونه پستاندار، 181گونه پرنده، 43 گونه خزنده، 39گونه ماهی و چهار گونه دو زیست در همدان شناسایی شده است.
7526/2090
خبرنگار: علیرضا جهانگیری**انتشار دهنده: سعید زارع كندجانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب