معاون سازمان حفاظت محیط زیست:

شكار پایدار در كشور راه اندازی میگردد

شكار پایدار در كشور راه اندازی میگردد پرشین رز: معاون سازمان محیط زیست، با بیان اینكه خالص ترین نژاد قوچ اوریال در پناهگاه حیات وحش حیدری زیست می كند، اظهار داشت: استفاده از ظرفیت های طبیعی كم عارضه ترین شیوه بهره برداری از مناطق است.



به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، حمید ظهرابی اظهار داشت: حفاظت از حیات وحش و زیستگاه ها محور اصلی مدیریت مناطق طبیعی است و باید دركنار آن بهره برداری پایدار برابر دستور العمل های IUCN و كنوانسیون حفاظت از تنوع زیستی با مشاركت مردم محلی و بومیان منطقه بعنوان یك سیاست راهبردی مد نظر قرار گیرد.
وی ضمن اشاره به لزوم شناسایی و رفع تعارضات به منظور همسو سازی منافع مردم با حفظ حیات وحش اظهار داشت: ابزار هایی همچون بهره برداری مرتعی، برداشت گیاهان دارویی، دامداری درچارچوب ضوابط و قوانین مرتع داری و با رعایت فصول مناسب چرا و ظرفیت منابع، همچون روش هایی هستند كه سودآوری لازم را هم برای بومیان منطقه و هم برای متولیان حفاظت از مناطق به همراه خواهند داشت.
این مقام مسئول همین طور به سوژه شكار پایدار بعنوان یكی از روش های مورد تأئید و موثر در دیگر كشور ها به منظور حفاظت از وحوش اشاره نمود و از پیگیری پیاده سازی آن در كشور آگاهی داد.
ظهرابی همین طور درباب وضعیت منطقه حفاظت شده رئیسی گفت: این منطقه بواسطه شرایط حفاظتی و نظارتی مطلوب، زیستگاهی مناسب برای آهوان است.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان همین طور از لزوم پیاده سازی دو برنامه عملیاتی دراین زیستگاه سخن گفت و اضافه كرد: با عنایت به ظرفیت برد پائین و مساحت كم منطقه لازم است مناطق پیرامونی ارتقاء سطح پیدا كند.
وی همین طور مدیریت رقبای غذایی این گونه را یك سوژه حایز اهمیت دانست و اضافه كرد: سوژه مدیریت چرای دام ها با عنایت به تبعات ناشی از خشكسالی می تواند به افزایش جمعیت این گونه درمنطقه و كاهش خسارات ناشی از ورود وحوش به مزارع كشاورزان كمك شایانی كند.
ظهرابی در ادامه این برنامه به بازدید از پناهگاه حیات وحش حیدری پرداخت و عنوان داشت: این منطقه از نظر تنوع زیستگاهی بسیار مستعد و حایز اهمیت است.
وی با اشاره به اینكه خالص ترین نژاد قوچ اوریال دراین پناهگاه زیست می كند گفت: منطقه حیدری بعنوان یك گنجینه ثمین نیازمند حفاظت پایدار می باشد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان تقویت تعامل با جوامع بومی محلی را بیان كرد و اضافه كرد: خشكسالی و فشار چرای دام از یك سو و افزایش جمعیت حیات وحش از طرف دیگر، مراتع را گرفتار لطمه كرده و این مساله سبب حذف خیلی از گونه های گیاهی خوش خوراك وحوش از منطقه شده است.
وی درانتها ابراز امیدواری كرد كه با رفع تعارضات، افزایش وسعت و سطح حفاظتی مناطق پیرامونی منطقه حفاظت شده رئیسی، این منطقه به پناهگاه حیات وحش ارتقاء سطح پیدا كند.

1397/09/26
13:49:22
5.0 / 5
4837
تگهای خبر: برگ , حفاظت , حیات وحش , گیاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه