آلودگی نفتی اكوسیستم خلیج فارس را نابود می كند

آلودگی نفتی اكوسیستم خلیج فارس را نابود می كند بوشهر بار دیگر آلودگی نفتی یکی از سکوهای نفتی در خلیج فارس مجدداً سبب ایجاد آلودگی محیط زیست دریایی خلیج فارس در نزدیکی جزیره خارگ شده است.


فرهاد قلی نژاد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به آلودگی اخیر ناشی از نشت نفت یکی از سکوهای نفتی اظهار داشت: این نشتی سبب ایجاد آلودگی نفتی در خلیج فارس و در اطراف جزیره خارگ گردیده که باید اقدامات پاکسازی در جهت کاهش خسارت های زیست محیطی سریعا انجام پذیرد.
وی اضافه کرد: آلودگی نفتی ناشی از فعالیت سکوهای نفتی سال هاست که در خلیج فارس رخ می دهد که متاسفانه اقدامات پیشگیرانه جدی گرفته نمی گردد و یا کافی نیست که ما شاهد اینطور آلودگی های متوالی و گسترده هستیم.
این مسئول اشاره کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در سالهای اخیر به ناچار بعد از اخطاریه و مکاتبات فراوان در این خصوص برمبنای وظایف ذاتی خود مقابل آلوده کنندگان شکایت کرده و ضمن ارزیابی خسارت های وارده در جهت بازسازی اکوسیستم مطالبه نموده که پرونده ها در مراجع قضایی درحال رسیدگی است.
ارزش دریا بیشتر از نفت
به گزارش پرشین رز به نقل از ایسنا، مدیرکل حفاظت محیط زیست بوشهر همین طور از پاکسازی خلیج فارس از آلودگی های نفتی با کمک شرکت نفت فلات قاره و بنادر و دریانوردی استان آگاهی داده است.
فرهاد قلی نژاد بیان کرد: بار دیگر نقص های فنی و فرسودگی خطوط لوله سبب ایجاد آلودگی شدید اکوسیستم خلیج فارس شده اند. اکیپ های جمع آوری و پاکسازی این آلودگی از طرف شرکت نفت فلات قاره و اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر درحال انجام اقدامات و عملیات پاکسازی هستند و سازمان حفاظت محیط زیست نظارت بر عملیات پاکسازی را برعهده دارد.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر نشت نفت و تخلیه مواد نفتی به خلیج فارس بعنوان یکی از اصلی ترین منابع آلوده کننده این اکوسیستم غنی و باارزش تلقی شده اند.
شرکت های نفتی از اینطور اتفاقات جلوگیری کنند
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اظهار نمود: تخلیه مواد نفتی ناشی از سکوها و کشتی ها سبب خسارت های فراوان در دریا می شود و بر جمعیت آبزیان، اکوسیستم دریایی و در نهایت تنوع زیستی دریا اثرات مخربی دارد برای اینکه نفت در دریا باقی می ماند و به لایه های مختلف اکوسیستم ورود می کند.
قلی نژاد با تاکید بر این که شرکت های نفتی باید تدابیر لازم را اتخاذ کنند عنوان کرد: از شرکت های نفتی منطقه مستقر در دریا تقاضا می شود با تعویض خطوط لوله فرسوده از اینگونه اتفاقات جلوگیری نمایند و اقدامات پیشگیرانه را در اولویت کاری خود قرار دهند.
وی اظهار نمود: خلیج فارس یک اکوسیستم غنی و باارزش است که قسمتی از فواید آن میدان های نفتی و تولید نفت می باشد ولی ارزش این اکوسیستم بیشتر از ارزش نفتی در منطقه است.
خسارت و لطمه فراوان به اکوسیستم دریایی
این مسئول با اشاره به نقش خلیج فارس در زندگی ساحل نشینان و بومیان اظهار داشت: امروزه آلاینده های مختلفی شامل آلودگی های نفتی، پساب ها و فاضلاب های شهری از مناطق ساحلی حاشیه، وارد خلیج فارس و سبب آلودگی های فراوان می شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر عنوان کرد: باید طبق قوانین کشور و کنوانسیون های بین المللی که ایران در آن عضو است و تعهداتی را برای کشورهای عضو تعیین کرده برای جلوگیری از آلودگی های خلیج فارس همه با هم تلاش نماییم.
گفتنی است آلودگی نفتی سبب خسارات و لطمه فراوان به اکوسیستم دریایی و تنوع زیستی دریا و خسارت به آبزیان می گردد و با توجه به این که خلیج فارس یک زیستگاه و اکوسیستم غنی و باارزش است و معیشت صیادان بومی به این اکوسیستم بستگی دارد باید اقدامات پیشگیرانه جهت پیش گیری از آلودگی های نفتی توسط شرکت های نفتی در اولویت قرار گیرد.



1400/03/09
21:16:18
5.0 / 5
1217
تگهای خبر: آب , آلودگی , پاك , جزیره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه