معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری خبر داد:

افزایش 2 و نیم میلیون هکتاری بیابان های کشور در دهه اخیر

افزایش 2 و نیم میلیون هکتاری بیابان های کشور در دهه اخیر به گزارش پرشین رز معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اعتبار موردنیاز برای کنترل موضوع ریزگرد و تسریع روند بیابان زدایی در کشور اظهار داشت: در 50 سال قبل 8.7 میلیون هکتار از نواحی بحرانی گرد و غبار مهار شده اند. همین طور برای غلبه سرعت بیابان زدایی به بیابان زایی باید سالانه یک میلیون هکتار از نواحی بحرانی مدیریت شوند که این عدد در ایران به 350 هزار هکتار می رسد.



به گزارش پرشین رز به نقل از ایسنا، پرویز گرشاسبی با اشاره به پیشینه بیابان زدایی در ایران اشاره کرد: ایران کشوری پیشرو در امر بیابان زدایی در خاورمیانه و آسیا است. این امر در ایران شش دهه قدمت دارد. طبق آمار، ارقام و سوابق از گذشته ۳۳.۷ میلیون هکتار از مساحت کشور را بیابان هایی تشکیل داده اند که منشا زمین شناسی و اقلیمی دارند.

وی اضافه کرد: از این مقدار ۱۳ میلیون هکتار بعنوان مناطق بحرانی شناخته می شدند که ۸.۷ میلیون آن در نیم قرن گذشته مهار و تثبیت شده است. بیشتر این کانون ها مستقیما شهرها، روستاها و مناطق مهم ما را درگیر می کردند.
افزایش ۲.۵ میلیون هکتاری بیابان های کشور در یک دهه
گرشاسبی ضمن اولویت بندی اقدامات برای مهار موضوع ریزگرد اظهار داشت: ابتدا باید جلوی روند بیابان زایی گرفته شود. در دهه اخیر ۲.۵ میلیون هکتار به بیابان ها در کشور افزوده شده که این مساحت در گذشته عموما بیابان نبودند. یکی از مصادیق این پدیده ۱۶۴ هزار هکتار از اراضی حاشیه دریاچه ارومیه است. همین طور ۳۵۰ هزار هکتار در خوزستان، ۳۰۰ هزار هکتار در جازموریان و در سالهای اخیر اراضی جنوب شرق قزوین هم به این لیست اضافه شده اند.

وی اضافه کرد: با مدیریت منابع آب و کشاورزی باید جلوی ایجاد منابع جدید ریزگرد گرفته شود. همین طور کمبود منابع اعتباری نیز همیشه بعنوان یک چالش شناخته می شود. در جریان گرد و غبار سال ۹۴ در استان خوزستان ۳۵۰ هزار هکتار کانون گرد و غبار شناسایی شد که تنها ۳۸ درصد آن مدیریت شد و برای بهبود وضعیت ۶۸ درصد باقی مانده، سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

گرشاسبی که در یک برنامه زنده تلویزیونی صحبت می کرد، اظهار داشت: اگر بخواهیم جلوی روند بیابان زایی را بگیریم باید سالانه یک میلیون هکتار بیابان زدایی داشته باشیم. این در حالیست که ما توانستیم به یک سوم این عدد که ۳۵۰ هزار هکتار است برسیم.

معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار داشت: اقدامات لازم برای مدیریت این پدیده مشخص است و با بهره گیری از اعتبارات دولتی و مشارکت بخش خصوصی می توان انجام آنها را تسریع کرد. سال قبل ۸۶ هزار هکتار از کانون های بحرانی با سرمایه گذاری بخش خصوصی مدیریت شدند. در حقیقت ما تا حدی از اعتبارات دولتی ناامید شدیم اما اگر منابع کافی به ما اختصاص داده شود، مناطقی مانند مثل دریاچه ارومیه که شامل ۱۶۴ هزار هکتار می شود مهار خواهند شد.





منبع:

1401/03/14
13:32:46
5.0 / 5
839
تگهای خبر: آب , بحران , سرما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه