اهواز بالاترین آلودگی را در کل کشور دارد
به گزارش پرشین رز، معاون سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: در سه سال قبل ۵۵ درصد از روزهای سال، اهواز هوای ناسالم داشته و بالاترین آلودگی را در کل کشور داشته است.
به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، صدیقه ترابی عصر امروز سه شنبه در نشست شورای حفاظت کیفی کارون و کارگروه استانی هوای پاک خوزستان که با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در سالن مدیریت بحران استانداری برگزار شد با اشاره به اینکه هفته آینده کارگروه آلودگی هوا در تهران را خواهیم داشت، اظهار داشت: مجموعه ای از گزارش ها را شنیدیم که حقیقتاً چیز قابل جمع بندی که بر مبنای آنها بتوانیم مصوباتی استخراج نماییم که بعدها قابل پایش و پیگیری باشد، نبود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست بیان نمود: خواهش دارم تا پایان هفته گزارش های عرضه شده را به شکل دسته بندی و با برنامه ای زمان دار و قابل پایش مشخص کنند چونکه با این روال نمی توانیم کاری انجام دهیم و اینها برنامه نیست.
وی به فلرها اشاره نمود و اضافه کرد: در سه سال قبل ۵۵ درصد از روزهای سال، اهواز هوای ناسالم داشته و بالاترین آلودگی را در کل کشور داشته است بنابراین این مسئله شوخی بردار نیست، باردیگر حرف های گِرد نزنیم و نگوییم مقرر است این کارها را انجام دهیم.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: اگر مقرر است دلسوزی صورت گیرد، مرجع علمی بهسوزی را اعلام کنند که بر آلودگی هوا چه تأثیری دارد چونکه تا جایی که بنده اطلاع دارم بهسوزی منجر به کاهش آلودگی هوا نمی شود و تنها از شرایط روانی که مردم مشاهده می کنند شرایط را بهتر می کند.
ترابی با اشاره به اینکه شاخص آلودگی هوا و ایستگاه های پایش داریم اظهار داشت: باید بر مبنای آنها نشان دهیم مقرر است مجموعه فعالیتها بر کاهش آلودگی هوا اثر بگذارد.
وی افزود: در مورد خوزستان و با تمرکز بر کلان شهر اهواز، از این که فلرها به ویژه چند فلری که اطراف اهواز فعال می باشند، برنامه دقیق و زمان بندی شده ای که قابلیت پایش ماهیانه داشته باشد و بتوانیم از راه استاندار به مردم گزارش دهیم، ارائه نمایند. این گونه نباشد که عدد گفته نشود چونکه حتما از آنها چنین گزارشی خواهیم خواست ازاین رو نفت گزارش دقیق با بیان عدد به ما عرضه نماید.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که قصد نداریم همه برنامه ها را با هم پیش ببریم، اظهار داشت: نیازهای سرمایه گذاری مالی مطرح می شود، همینطور موضوعات با اهمیت اولویت های مختلف است بدین منظور در خوزستان چند مبحث را با هم پیش می بریم.
ترابی افزود: یکی مسئله فلرها است که اولویت اول را دارد.
وی مبحث دیگر را گرد و غبار خواند و اظهار داشت: گزارشی توسط منابع طبیعی عرضه شد، تا جایی که بنده به خاطر دارم تا زمان کلانتری گزارش در ارتباط با نهال کاری و مجموعه فعالیتهایی که در خوزستان انجام شد و حجم قابل ملاحظه سرمایه گذاری صورت گرفت، اما شرکت چهارمی این مورد را بررسی کرد و نشان داد که نهال کاری کمتر از ۴۰ درصد اثر گذاری داشته است.
نهال کاری جز روش های ۱۰۰ درصدی کاهش گرد و غبار نیست
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: قراردادها موجود است اما بنده می خواهم بگویم اگر همه اینها خوب کار می کرد حالا نباید این میزان مشکل داشته باشیم. همینطور با گزارش هایی که در این سفر دریافت کردیم مشخص است الزاماً بحث نهال کاری و مباحث از این دست جز روش های ۱۰۰ درصد به جواب رسیدن در مبحث گرد و غباری در خوزستان نیست.
ترابی اظهار نمود: مطرح کردید حدود ۳۴۰ هزار هکتار پهنه دارید که پتانسیل گرد و غبار را دارد، خوزستان با میزانی که زیر کشت دارد، با کاهش کمی و کیفی منابع آب، مجدد به سراغ روشی می رویم که از نظر آبی پایدار نیست و نمی توانیم آب به میزان کافی پیدا نماییم. همینطور بحث کیفیت خاک در مناطق مختلف مطرح است که معلوم نیست این شیوه جواب دهد.
وی با اشاره به اینکه در این ۲ روز مکرر گزارشاتی از دانشجویان و دیگر افراد دریافت می کنم بر مبنای این که چرا ای میزان اصرار بر روش نهال کاری وجود دارد و روش های دیگر هم دیده شود، خاطرنشان کرد: آن چه منشأ داخلی دارد و خوزستان نقاطی را دارد که شناخته شده و دارای پتانسیل دارد بنابراین باید برنامه ای مفهوم دار برای گرد و غبار را پیگیری نماییم که باید تا هفته آینده جمع بندی شود که در جلسه هفته آینده مصوباتی داشته باشیم و استان بتواند از آن مصوبات در جهت حل مبحث استفاده نماید.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در خوزستان بخصوص کلان شهر اهواز ۲ عامل برای آلودگی هوا داریم. مرتب در گزارش ها دیده شده که در فصل گرم سال و هم در فصل سرد، خوزستان و بخصوص اهواز به آلودگی درگیر است.
این مقام مسئول اظهار نمود: مسئله گرد و غبار که پدیده ای نسبتاً طبیعی است و فلرها و صنایع بخش انسان ساخت است که این استان را درگیر کرده ازاین رو پیچیدگی خاص خویش را دارد اما ما گام به گام پیش خواهیم رفت و باید این ۲ محور اصلی را پیش ببریم.
سوزاندن پسماند کشاورزی
وی با اشاره به اینکه مبحث سوزاندن پسماندهای کشاورزی مطرح شده، اضافه کرد: یکی از اشخاصی که ساکن کشورهای دیگر هستند و در این حوزه به ویژه برای اهواز کار کرده اند، از راه تصاویر ماهواره ای کاری را در مورد پسماندهای کشاورزی انجام داده اند که آنرا خواهیم دید و حتما به شکل جمع بندی شده ذکر خواهیم کرد که سهم سوزاندن پسماندهای کشاورزی نسبت به فلرها و گردو غبار که ۲ عامل اصلی هستند چه درصدی خواهد داشت.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: همینطور در مورد سوخت، این مورد را به شکل ویژه پیگیری خواهیم کرد.
ترابی با اشاره به اینکه گزارش مؤسسه استاندارد در مورد وضعیت سوخت همه استان ها انتشار یافته است، اظهار نمود: اگر لازم باشد در این حوزه مصوبه ای در کارگروه ملی مورد بحث قرار گیرد انجام می دهیم.
وی اظهار داشت: اگر گزارش های پراکنده داشته باشیم که نتوانیم تصمیم گیری انجام دهیم یعنی کارگروه ملی برای استان برگزار می شود بدون این که جمع بندی داشته باشد بنابراین تاکید و خواهش دارم گزارش ها حتما قابلیت پایش، زمان بندی و رصد داشته باشند. این گونه باشد که بگوییم دریک یا ۲ سال آینده به کجا خواهیم رسید تا استاندار به مردم قول خوب دهند که وضعیت آلودگی هوا با این فعالیتهایی که صورت خواهد گرفت چگونه به بهبودی می رسد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست به تصفیه خانه های فاضلاب اشاره و اظهار داشت: نمی دانم چند مدیر دیگر باید بیاید تا این مسئله حل شود، بر مبنای پایش ها در خوزستان حتی یک تصفیه خانه با خروجی استاندارد وجود ندارد، این سوال پیش می آید که چه زمانی مقرر است جمع آوری و تصفیه فاضلاب اهواز به نتیجه برسد، این مسئله باید حل شود.
ترابی با اشاره به اینکه برای خوزستان ناراحت هستیم و چرا شرایط در اهواز این چنین است، خاطرنشان کرد: آب و فاضلاب یکی از شرکتهای بزرگ وزارت نیرو است، امکانات و مشاورین بزرگی اما مبحث جمع آوری و تصفیه فاضلاب اهواز چرا حل نمی گردد.
وی افزود: قرار بود این مسئله سال قبل حل شود و نباید با تغییر مدیریت، صحبت ها و قول های داده شده هم تغییر کند. شرکت مهندسی آبفای کشور باید برنامه ای دهد، یا می توانند این مسئله را حل کنند و یا نمی توانند، اگر می تواند برنامه ای زمان بندی که بر آن پایبند باشد و این نباشد که به کدام مدیر در استان وصل باشد، عرضه کنند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: با وزارت نیرو و آبفای کشور مکاتبه خواهیم کرد و یک مرتبه برای همیشه برنامه مدون در مورد مبحث مذکور عرضه و بر مبنای همان برنامه هم اقدامات اجرا شوند.
ترابی با اشاره به اینکه در جلسه امروز مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان برای هر گزارش شرط گذاشته است، اظهار نمود: حالا که مدیرعامل شرکت آبفا خوزستان چند طرحی که عرضه می کند چند شرط گذاشته برای هر بخش که مطرح می کنند می گویند منوط به تأمین اعتبار است. سال ها مقرر است این شبکه اجرا شود و به بهره برداری برسد اما متأسفانه تمام پایش ها بلااستثنا نشان داده است هیچکدام از تصفیه خانه های این شهر استاندارد نیست.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب